Wellness och välgörenhet

Motion gör oss starka och friska och om man vill ta träningen till en ny nivå varför inte satsa på att ge järnet för en god sak? Det finns massor av sätt att kombinera löpning, gym och sporter på med att göra världen till en bättre plats och man kan knappast hitta en bättre motivation när man är nära att slopa ett pass. Slå två flugor i en smäll och satsa på både dig själv och din omvärld!

Events för välgörenhet

Varje år organiseras det olika events världen över som är dedikerade åt ett eller flera välgörande ändamål. Pokerturneringar, konserter och galamiddagar är bara några exempel och

stora modehus som Gucci och Versace organiserar särskilda modevisningar för att främja olika välgörenheter. Tänk på det nästa gång du njuter av en härlig doft av Versace parfym när du gör dig redo för festen, till tonerna av Stings eller Bonos musik.

Inom sport och idrott är välgörenhet mycket stort och i Sverige har detta också varit fallet länge. Det handlar om allt från Bingolotto som hjälper svenska idrottsorganisationer till diverse lopp som till exempel Sluta Röka Loppet som samlar in pengar för cancerforskningen och uppmuntrar medmänniskor till att fimpa. Många företag väljer att kombinera sport och välgörenhet, antingen genom att sponsra lag som vill slå ett slag för ett gott ändamål eller genom att själva organisera matcher och lopp för natur och människa.

Du kan göra skillnad!

Varje människa som väljer att hjälpa världen gör samma värld till en liten bättre plats! Även du som individ kan göra stora skillnader genom att statuera ett gott exempel. I sociala medier kan man till exempel skaffa sponsorer till något man tänker prestera, som att vandra till Danmark, göra femtio armhävningar eller springa hundra dagar i rad och där pengarna går till det man brinner för. Detta fungerar på flera plan. Du samlar in ekonomiskt stöd, du väcker uppmärksamhet och du själv kommer i fysisk toppform. Som om det vore nog har forskning även visat att människor mår bra av att göra gott då det ger mening med livet och motiverar individen att få en positiv livssyn.

Ordna en hälsofest

Ett kul sätt att kombinera sport och hälsa för alla är att fixa ett alldeles eget event i samråd med vänner och bekanta. Lär er en koreografi för en

flashmob, organisera en fotbollsturnering eller varför inte en femkamp med pingis, säckhoppning, balans, skytte och handboll, följt av en fest. Hitta sponsorer bland lokala företag och kontakta den välgörenhetsförening du vill donera intäkterna till och gör det hela till ett riktigt kul minne för alla inblandade.

Om du fördrar att göra något på egen hand finns det välgörenhetsappar där man sponsrar sina favoritändmål genom att gå eller springa. För varje kilometer man avverkar går en viss summa dit man vill, och det gör det svårt att inte komma upp ur soffan.