Maxa ditt välmående med grönskande växter

Lider du av psykisk ohälsa? Då är du långt ifrån ensam. Men ibland kan lösningen vara enklare än man tror. Det är nämligen inte ovanligt att psykisk ohälsa beror på bristen på naturupplevelser. Dock behöver du inte vara ledsen om du bor långt bort från skog och mark då du kan efterlikna naturen i ditt eget hem. Genom att beställa hem fröer från Wexthuset kan du plantera dina egna plantor som kommer bidra till ett bättre välbefinnande.

Växter i hemmet – en tillgång på många sätt

Om ditt hem saknar växter bör du ta itu med det problemet. Och ja, det är faktiskt ett problem om ett hem har väldigt få eller inga växter alls. Varför? Därför att kontakt med grönska och växtlighet har en mycket positiv effekt på det psykiska måendet. Färgen grön har en lugnande effekt och gröna växter blir därför en tillgång för välmående. Men det är inte bara färgen som får oss att må bättre av fler växter i hemmet. Att vårda och ta hand om en växt bidrar också till ett bättre välbefinnande. Tack vare fotosyntesen bidrar växterna dessutom till bättre inomhusluft – ju fler växter desto bättre inomhusluft och sovrummet är ett rum som gynnas extra bra av syregivande växter. Den fuktiga jorden gör även att luften blir lite fuktigare och mer behaglig att vistas i – ett stort plus under kalla och torra vintermånader.

Dyrt med växter? Köp fröer hos Wexthuset

Växter är inte billiga, speciellt inte om du köper dem i en blomsteraffär. Men det finns alternativ för dig som inte vill eller kan lägga flera tusenlappar på nya växter. Med några enstaka tior kan du köpa fröer och odla upp massor med egna krukväxter. Hos Wexthuset finns fröer av olika slag och du kan köpa alltifrån fröer för krukväxter till ätbara växter som potatis och morötter. Det enda du behöver är jord, odlingskrukor och tålamod. Tålamodet kommer löna sig då växterna så småningom kommer att skänka dig mycket glädje på många sätt och under lång tid. Odla med fördel något ätbart så att du får uppleva hur tacksamt det är att odla egen mat. Det ger livskvalitet om något.