Sporten som passar alla

Det är viktigt att må bra i livet. För att kunna öka sina chanser till välmående väljer många att utöva någon form av idrott.

Sporten som alla kan testa

Vanligtvis brukar sport klassas som ett eget ämne, ett intresse, som folk drar sig till, eller ifrån. Men så behöver det egentligen inte vara. Sport, idrott och hälsa är en stor kategori som innehåller mycket, något troligtvis alla skulle kunna intressera sig av.

Man behöver inte följa hockey-VM eller titta på varje match i Premier League för att älska sport. Det är viktigt att tänka på att sport är bredare än så. Men just ishockey och fotboll är två av världens mest populära sporter. Fotbollen går först och är den världsledande idrotten. Det går även att utöva fotboll på alla möjliga tänkbara nivåer. Från ungdomsfotboll till amatörligor och professionella ligor med miljarder i omsättningar per lag.

Hockeyn är också stor men framför allt i vissa delar av världen. Nordamerika och Europa har generellt sett ett brett hockeyintresse. Åtminstone i vissa delar av de två kontinenterna. Men i många andra länder är det någon annan sport som är den andra största efter fotboll.

Det kan vara volleyboll som i stora delar av Asien är en sport som verkligen fått fotfäste. Samma sak gäller bordtennis och tennis. Rugby och amerikansk fotboll är stora i vissa länder i Sydamerika samt de forna brittiska kolonierna. Det här är dessutom en sport som är relativt enkel att utöva. Man behöver i stort sett en boll och en yta att springa på. Andra sporter som golf är fortfarande populära och omtyckta men svårare att utöva. Det krävs ofta vissa ekonomiska muskler samt föräldrar som har tid, ork (och just pengar) för att kunna låta barnen hålla på med den här sporten på sin fritid.