Hårtips till dig som sportar mycket

Bara för att du tränar behöver du inte sluta att vara fin i håret. Du behöver heller inte nöja dig om du av någon anledning inte är nöjd med ditt hår och inte känner dig fin. Försök göra något åt saken istället för att gå runt och vara missnöjd. Har du tappat hår på grund av ålder eller av någon annan anledning förlorat ditt kära hår kan du göra en hårtransplantation. Du kan göra din hårtransplantation hos www.nordichair.com som är specialister inom området. När du sedan har drömhåret tar du hand om det på allra bästa sätt.

Tvätta håret ordentligt när du väl gör det

Det är ingen nyhet att håret inte mår bra av att tvättas flera gånger i veckan. Vatten och schampo torkar ut håret och påverkar produktionen av hårets egna naturliga oljor. När håret störs för mycket kan ditt hår bli torrt, frissigt och skört. För dig som tränar mycket och flera gånger i veckan är det viktigt att ha bra och smarta hårrutiner för att få bukt med flottigt och tungt hår. Det finns några tips för att ha ett fint och snyggt hår trots mycket träning.

Planera hårtvättarna efter träningen

Försök att inte tvätta håret mer än tre gånger i veckan. När du väl tvättar håret ska du ta som vana att tvätta håret två gånger. Den första gången rengör du håret medan den andra schamponeringen verkar närande. Du rengör också håret på djupet med två tvättar. Det kan också vara en bra idé att planera din hårtvätt till veckans svettigaste träningspass. Spinning är ett sådant pass som det kan vara värt att tvätta håret efter medan styrketräning kanske inte gör dig lika svettig. Då kan det vara bra att köra de passen dagen efter hårtvätten. För att minska risken för att håret blir blött av svett är det bra att inte låta håret ligga mot en svettig kropp. Har du tillräckligt långt hår är det bra att sätta upp det i en stram tofs. När du sätter upp håret är det bra att använda skonsamma hårsnoddar. När du har tränat och inte ska tvätta håret kan du skölja av ansiktet, runt tinningarna och i nacken och låt håret bli lite blött. Hårfästet får sig då en liten uppfräschning. Sedan kan du borsta igenom håret och föna det så det blir torrt. Du kan alltid använda lite uppfräschande torrschampo om det är väldigt flottigt. Torrschampo funkar alltid och är en riktig räddare i nöden. Om du egentligen vill tvätta håret men bör vänta en extra dag kan du försöka vara lite kreativ och sätta upp håret i en snygg klämma, använda en scarf eller fläta håret. Det kommer göra att håret inte ser så skitigt ut.