Sport och hälsa

Alla vet hur viktigt det är att röra på sig, att äta bra och träna regelbundet. Ett bra sätt att träna är jogging, det behövs egentligen bara ett par bra skor så det är lätt att komma igång. Det går att springa på vägar, stigar och banor. Det går att springa ensam eller tillsammans med andra, springa fort eller långsamt. Att jogga är väldigt bra träning som dessutom gör dig smartare.

Utrustning för löpare

Ja, egentligen är det ju bara bra skor som behövs för att komma igång. När träningen börjar bli lite mer regelbunden brukar också behovet av utrustning öka lite. En del vill ha träningskläder som en modedetalj, medan andra sätter fokus på enbart det praktiska.

För kvinnor är ofta behovet av en bra sport-BH påtagligt nästan direkt. Brösten skumpar vid varje steg och för den som har stor byst kan det bli både jobbigt och smärtsamt. Till och med så besvärligt att det inte går att fortsätta ens med en riktigt bra och stadig BH. Då kan det vara värt att fundera på en bröstförminskning som alternativ i stället.

Sätt mål och kom igång

Ett bra sätt att komma igång med, och fortsätta träningen är att sätta upp ett kul mål. Kanske ett motionslopp kan locka, eller helt enkelt att orka jogga en viss sträcka eller gå ner några kilo i vikt. Välj ett mål som passar dig och ha inte för bråttom med tidsplanen. Det finns ingen träning som ger resultat direkt, det gör däremot regelbundna pass över en längre tid. Strunta i att du inte springer som stjärnorna, det behöver inte gå fort alls, huvudsaken är att du rör på dig, andas lite fortare och blir lite svettig. Och att du gör detta flera gånger i veckan en längre tid. Tänk på att träning ska vara roligt, välj den sport du tycker om annars är risken stor att du tröttnar. Har du valt löpning är det väldigt viktigt att du tar det lugnt så leder och senor hinner stärkas. Växla mellan gång och jogging och spring inte fortare än att det känns bra hela vägen.