Hudvård & Träning

Att träna regelbundet är bra för välmåendet och för huden. När du svettas rensar kroppen ut slaggprodukter vilket är bra för hudhälsan. Det är dock extra viktigt att välja bra hudvårdsprodukter innan och efter träningspasset om du vill få en frisk hy med lyster. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du väljer hudvårdsprodukter i samband med träning.

Packa små produkter till gymmet

Nyckeln till en hälsosam hud är att välja bra hudvårdsprodukter. Undvik att tvätta ansiktet med tvål på gymmet eftersom det kan torka ut huden. Ta istället med dig högkvalitativa hudvårdsprodukter i praktiska reseformat. Det populära franska varumärket Dermaceutic har ett stort utbud av hudvård med välgörande ingredienser. Deras smarta prova-på-kit passar perfekt att packa med i gymväskan. Det gör att du aldrig behöver slarva med hudvårdsrutinen när du ska träna. Dermaceutic har tagits fram tillsammans med hudläkare och andra hudvårdsexperter. Produkterna innehåller aktiva ingredienser som effektivt bekämpar rynkor, pigmenteringar och ojämn hudstruktur. Om du ofta får tilltäppt hy i samband med träning kan du testa deras Expert Care Kit Acne Prone Skin. Kitet innehåller även den populära och skonsamma rengöringen Foamer 15 som är en lugnande, återfuktande och hudföryngrande produkt. Om du är osäker på vilket Dermaceutic-kit som lämpar sig bäst för din hy kan du göra Hudotekets kostnadsfria hudanalys.

Sminka av dig innan

Smink och ett svettigt träningspass är inte den bästa kombinationen. Makeup har tendens att täppa igen porerna vilket gör att slaggprodukterna inte rensas ut ur huden. Istället finns det risk för finnar och blemmor uppstår efter träningspasset. Grundregeln är att alltid ta bort sminket innan träning. Om du ska träna utomhus, exempelvis löpträning, är det viktigt att du smörjer in dig med solskyddsfaktor innan.

Rengör ansiktet direkt efter träningen

Direkt efter träningen är det viktigt att du tvättar ansiktet med en skonsam rengöring. Rengöringen tar bort slaggprodukter och smuts som kommit upp till ytan under det svettiga träningspasset. Se till att det inte går för lång tid mellan träningen och ansiktstvätten eftersom det då finns en risk att smutsen stannar på huden vilket kan leda till inflammationer. Rengör istället ansiktet direkt efter löprundan, gympasset eller padelmatchen om du vill uppnå frisk och sund hud. Glöm inte att använda en ren och fräsch handduk.